دکتر خوب من

بهترین مرجع پزشکی ایران

دکتر خوب من

بهترین مرجع پزشکی ایران

سرطان مری

سرطان مری سرطانی است که در مری رخ می دهد - یک لوله توخالی طولانی که از گلو به معده شما می رود. مری شما به انتقال غذایی که می بلعید از پشت گلو به معده کمک می کند تا هضم شود.

 

سرطان مری معمولاً در سلول‌هایی که در داخل مری قرار دارند شروع می‌شود. سرطان مری می تواند در هر نقطه از مری رخ دهد. مردان بیشتر از زنان به سرطان مری مبتلا می شوند.

سرطان مری ششمین علت شایع مرگ و میر ناشی از سرطان در سراسر جهان است. نرخ بروز در مکان های جغرافیایی مختلف متفاوت است. در برخی مناطق، نرخ بالاتر سرطان مری ممکن است به مصرف تنباکو و الکل یا عادات غذایی خاص و چاقی نسبت داده شود. 

علائم
علائم و نشانه های سرطان مری عبارتند از:

مشکل در بلع (دیسفاژی)
کاهش وزن بدون تلاش
درد قفسه سینه، فشار یا سوزش
بدتر شدن سوء هاضمه یا سوزش سر دل
سرفه یا گرفتگی صدا
سرطان مری اولیه معمولاً هیچ علامت یا علامتی ایجاد نمی کند.

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد
اگر علائم و نشانه های مداومی دارید که شما را نگران می کند، با پزشک خود قرار ملاقات بگذارید.

اگر مری بارت، یک بیماری پیش سرطانی ناشی از ریفلاکس مزمن اسید، برای شما تشخیص داده شود، خطر ابتلا به سرطان مری در شما بیشتر است. از پزشک خود بپرسید که چه علائم و نشانه هایی را باید رعایت کنید که ممکن است نشانه بدتر شدن وضعیت شما باشد.

غربالگری سرطان مری ممکن است یک گزینه برای افراد مبتلا به مری بارت باشد. اگر مری بارت دارید، مزایا و معایب غربالگری را با پزشک خود در میان بگذارید.
علل
دقیقاً مشخص نیست که چه چیزی باعث سرطان مری می شود.

سرطان مری زمانی رخ می دهد که سلول های مری تغییراتی (جهش) در DNA خود ایجاد می کنند. تغییرات باعث رشد و تقسیم سلول ها خارج از کنترل می شود. سلول های غیرطبیعی انباشته شده، توموری را در مری تشکیل می دهند که می تواند رشد کند تا به ساختارهای مجاور حمله کند و به سایر قسمت های بدن گسترش یابد.

انواع سرطان مری
سرطان مری بر اساس نوع سلول های درگیر طبقه بندی می شود. نوع سرطان مری شما به تعیین گزینه های درمانی شما کمک می کند. انواع سرطان مری عبارتند از:
آدنوکارسینوم. آدنوکارسینوما در سلول های غدد ترشح کننده مخاط در مری شروع می شود. آدنوکارسینوما اغلب در قسمت پایینی مری رخ می دهد. آدنوکارسینوم شایع ترین شکل سرطان مری در ایالات متحده است و عمدتاً مردان سفید پوست را تحت تأثیر قرار می دهد.
سرطان سلول سنگ‌فرشی. سلول های سنگفرشی سلول های صاف و نازکی هستند که سطح مری را می پوشانند. کارسینوم سلول سنگفرشی اغلب در قسمت های فوقانی و میانی مری رخ می دهد. کارسینوم سلول سنگفرشی شایع ترین سرطان مری در سراسر جهان است.
انواع کمیاب دیگر برخی از اشکال نادر سرطان مری عبارتند از: کارسینوم سلول کوچک، سارکوم، لنفوم، ملانوم و کوریوکارسینوم.
عوامل خطر
تصور می شود که تحریک مزمن مری ممکن است به تغییراتی که باعث سرطان مری می شود کمک کند. عواملی که باعث تحریک سلول های مری می شوند و خطر ابتلا به سرطان مری را افزایش می دهند عبارتند از:

سیگار کشیدن
داشتن تغییرات پیش سرطانی در سلول های مری (مری بارت)
چاق بودن
نوشیدن الکل
داشتن رفلاکس صفرا
مشکل در بلع به دلیل اسفنکتر مری که شل نمی شود (آکالازی)
عادت مداوم به نوشیدن مایعات بسیار داغ
به اندازه کافی میوه و سبزیجات نخورید
تحت پرتودرمانی در قفسه سینه یا بالای شکم

تعیین وسعت سرطان
هنگامی که تشخیص سرطان مری تأیید شد، پزشک ممکن است آزمایش‌های بیشتری را برای تعیین اینکه آیا سرطان شما به غدد لنفاوی یا سایر نواحی بدن شما گسترش یافته است توصیه کند.
آزمایشات ممکن است شامل موارد زیر باشد:

برونکوسکوپی
سونوگرافی آندوسکوپی (EUS)
توموگرافی کامپیوتری (CT)
توموگرافی گسیل پوزیترون (PET)
پزشک شما از اطلاعات این روش ها برای تعیین مرحله ای به سرطان شما استفاده می کند. مراحل سرطان مری با اعداد رومی نشان داده می شود که از 0 تا IV متغیر است و پایین ترین مراحل نشان می دهد که سرطان کوچک است و فقط لایه های سطحی مری شما را تحت تاثیر قرار می دهد. در مرحله چهارم، سرطان پیشرفته در نظر گرفته می شود و به سایر نواحی بدن گسترش یافته است. همچنین تغذیه هنگام ابتلا به این سرطان هم مهم هست و خیلی از بیماران براشون سوال پیش میاد که برای سرطان مری چی بخوریم؟

سیستم مرحله بندی سرطان همچنان به تکامل خود ادامه می دهد و با بهبود تشخیص و درمان سرطان توسط پزشکان پیچیده تر می شود. پزشک از مرحله سرطان شما برای انتخاب درمان های مناسب برای شما استفاده می کند.
منبع: mayoclinic
نظرات 1 + ارسال نظر
حمید پنج‌شنبه 20 مهر 1402 ساعت 07:38

سرطان مری سرطانی است که در مری رخ می دهد؟ شما مطمئنید؟

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد